Pemenang Loteri dan Pemberi Pinjaman Pemangsa

Pemenang Loteri dan Pemberi Pinjaman Pemangsa
Kita semua telah melihat iklan pada lewat malam oleh pemberi pinjaman pemangsa yang menawarkan wang tunai pendahuluan untuk mereka yang telah menerima pelbagai penyelesaian daripada tindakan undang-undang dan kemenangan loteri. Banyak loteri membayar jackpot dalam tempoh beberapa tahun dan perjanjian berstruktur itulah yang disasarkan oleh pemberi pinjaman pemangsa. Bayaran oleh syarikat-syarikat ini berkisar daripada sebanyak 90 sen pada dolar hingga serendah 30 sen pada dolar. Pada asasnya pemenang loteri memberikan bayaran loteri kepada pemberi pinjaman untuk jumlah sekaligus yang lebih kecil. Kebanyakan pemberi pinjaman ini memantau kemenangan loteri dan penyelesaian tuntutan mahkamah dan menggunakan taktik jualan keras untuk meyakinkan mangsa untuk mengambil bayaran sekaligus yang lebih kecil pragmatic demo indonesia.
Tahun lepas seorang lelaki New York memenangi $2,000 seminggu seumur hidup dalam permainan loteri calar $5. John Borrel dari Graniteville sedang disaman oleh syarikat Florida yang mendakwa Borrel tidak membayar balik wang tunai $10,000 yang diterima terhadap kemenangan loterinya. Tuntutan yang difailkan oleh Encore Funding LLC mencari $10,000 asal ditambah 18% faedah dan yuran guaman yang berkemungkinan besar. Tuntutan itu mendakwa pelanggaran kontrak dan ‘pengkayaan yang tidak adil’ apa pun maksudnya. Menurut mahkamah Borrel, 38, memenangi sekurang-kurangnya $2 juta untuk dibayar dalam ansuran suku tahunan $26,000. Pembayaran loteri berterusan jika pemenang hidup lebih daripada dua dekad.
Pada bulan Oktober Borrel menandatangani dua kontrak berasingan untuk pendahuluan tunai sebanyak $5,000 setiap satu. Peguam Encore berkata syarikat dan Borrel sedang membuat perjanjian di mana Encore akan membayar Borrel untuk sebahagian daripada kemenangan loterinya dari 2018 hingga 2027. Sebagai balasan Borrel akan menyerahkan pembayaran loteri kepada Encore. Perjanjian itu juga memerlukan persetujuan pasangan dan Borrel telah memberitahu syarikat dia belum berkahwin.
Keadaan ini menyerlahkan kesukaran yang boleh dihadapi oleh pemenang loteri dengan mendapatkan bayaran tunai yang besar yang dibiayai oleh penyelesaian loteri berstruktur besar. Mana-mana pemenang loteri yang mempertimbangkan langkah yang sama harus menyemak semua terma dan syarat mana-mana kontrak atau mereka boleh dengan mudah mendapati diri mereka terlibat dalam tuntutan mahkamah mahal yang rumit. Kebanyakan pakar kewangan menasihati pemenang loteri untuk berjumpa dengan perancang kewangan yang sah dan mendapatkan nasihat yang cekap.
Apabila membeli tiket loteri pemain perlu mempertimbangkan tindakan yang akan mereka ambil jika mereka mendapati diri mereka jutawan secara tiba-tiba. Terdapat banyak penipu menunggu untuk mengambil kesempatan daripada pemenang besar. Perancang atau penasihat kewangan yang baik adalah satu kemestian. Apabila membeli tiket loteri adalah idea yang baik untuk merancang lebih awal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *